Edelsteenwater

Wat is edelstenenwater eigenlijk?

Dat antwoord is heel makkelijk. Water dat is opgeladen door edelstenen. Hierdoor kan je de stenen op een andere manier gebruiken. Soms kan je edelsteen water in combinatie met de steen die je draagt gebruiken om de kracht van de steen te versterken. Dit kan op verschillende manieren. En tijdens het zoeken naar die manier kwam ik er achter dat de tijd dat de stenen erin moeten zitten verschillend is. De ene zegt maximaal 3 uur en de andere tussen de 12 en 24 uur. Maar over een ding zijn ze het allemaal wel eens en dat is de karaf waar het in moet. Die moet namelijk van doorzichtig glas zijn. En dat de stenen eerst gereinigd en opgeladen moet zijn. Ook de manier van maken kan op verschillende manieren. De werking van Edelsteenwater is ook volgens sommige verschillend net als het gebruiken van Edelsteenwater. Maar dat ga ik allemaal hier onder vertellen, dat is wel zo makkelijk.

Edelsteenwater maken:

Wat heb je allemaal nodig om edelsteenwater te maken?
• glazen karaf
• edelstenen (± 100gr.) (getrommelde (gladde stenen) zijn het beste)*1 (gereinigd en opgeladen)*2
• water
• (glazen buisje, bakje of glaasje om de stenen in te doen die niet tegen water kunnen)*3
• (schijven van edelstenen)*4

*1 Als je ruwe edelstenen gebruikt kunnen er splinters in het water komen en dan is niet zo fijn. Maar je kan ruwe stenen wel gebruiken, maar dan moet je ze eerst in een glas of glazen buisjes of potje doen.

*2 Hier ga ik nog een heel stuk aan wijden, maar eigenlijk is het reinigen door de steen onder de kraan te houden en op te laden in de zon, maan, aarde of via een cluster.

*3 Sommige stenen lossen op in water (bijvoorbeeld: Aluniet, turkoois, zoutsteen, haliet en seleniet) of geven bepaalde gevaarlijke stoffen af (Voorbeelden van schadelijke stoffen zijn lood, zwavel, nikkel en arseen. Stenen die direct in een glazen omhulsel moeten zijn: galena, zwavel, malachiet, azuriet, realgar, anglesiet, citrien chrysopraas, cinnebar en vanadeniet). Dit wil je natuurlijk niet, en dan is een glazenbuisje, bakje of glas wel makkelijk. Bijvoorbeeld

*4 Heb je geen glaasje of wat dan ook om je stenen in te doen, maar wel een mooie schijf, dan kan je het karaf daar altijd op zetten. Ook op deze manier kan je edelstenen water maken.

Hoe maak je nou precies edelsteen water?

Dit kan op verschillenden manieren. Alleen de tijd dat het karaf met de stenen in de zon moet staan verschild enorm. Maar ik denk dat we zelf wel kunnen weten wanneer de stenen eruit kunnen. Ik zet de tijden er wel even bij zodat we een ‘richtlijn’ hebben.

Manier 1:

Doe 1 of meerdere stenen voorzichtig in een karaf of glas en schenk er water over heen. Zet het karaf of glas voor 3, 12 of 24 uur in de vensterbank. Kijk wel uit met stenen die verkleuren in de zon, zet die dan wel op een lichte plek maar niet vol in de zon. Voor stenen die schadelijke stoffen en/of splinters achter (zoals hematiet en malachiet) kunnen laten kan je beter in een glazen buisje of glas doen en dat in het karaf of glas stoppen en daarna voorzichtig om dat glaasje of buisje schenken. Is er geen zon zet het dan op een lichte plek, hierdoor kan het soms net ietsjes langer duren. Maar dat hoeft niet.

Manier 2:

Vul een glas of karaf met water en zet deze dan voor 3, 12 of 24 uur op een mooie plak edelsteen.

Waar je op moet letten bij het maken van edelsteenwater:

Dat de stenen die je gebruikt goed gereinigd en opgeladen zijn. Pas bij voorkeur een combinatie van reiniging- en oplaadmethodes toe die bij je past. Bijvoorbeeld reinigen via de element die hoort bij je sterrenbeeld.

Zorg voor schoon water. In Nederland is het meeste kraanwater geschikt. Ook water uit glazen flessen (mits mineraalarm) is heel geschikt.

Zorg ervoor dat de stenen lang genoeg de tijd hebben om het water op te laden. Minimaal 3 uur en maximaal 24 uur.

Neem een neutrale of positieve plek om het water op te laden voor het beste resultaat. Een witte, schone ondergrond (van bijvoorbeeld papier of een kleed) op een rustige plek in huis zonder allerlei apparaten in de buurt is heel neutraal. Een positieve plek kan bijvoorbeeld een meditatiehoekje of altaar zijn.

Gebruik de stenen, glas en karaf die je gebruikt om edelsteenwater te maken (het glas e.d.) het liefst alleen maar voor dat specifieke doel en gebruik zo min mogelijk afwasmiddel om het schoon te maken. Het is ook beter de spullen niet in de vaatwasmachine te stoppen.

Dek het glas of de kan af, zodat er niet allemaal stof in het water terecht komt.
Als je edelsteenwater gebruikt in combinatie met het dragen van een edelsteen zal de werking versterken.

Edelsteenwater gebruiken:

Het edelsteenwater drinken. Begin met een glas per dag. Het liefst ‘s morgens omdat een aantal edelstenen een activerende werking hebben. Bij stenen met een zachte, subtielere werking, mag je het aantal glazen per dag opvoeren tot ongeveer 3 tot 4, maar bij krachtig werkende stenen is niet verstandig meer dan 1 tot 2 glazen per dag te drinken. Wil je het gebruiken om emotionele of lichamelijke klachten te behandelen met edelstenen, is het nuttig om edelsteenwater te combineren met het dragen van edelstenen op het lichaam. Als je gevoelig bent voor edelstenen, dan raad ik je aan om het langzaam op te bouwen, bij voorbeeld een glas per dag verspreid over de gehele dag.

Edelsteenwater van alle familieleden van de bergkristal (citrien, amethist, tijgeroog, rutielkwarts) kan onbeperkt gedronken worden. Drink water van andere edelstenen met mate.

Je kan het edelsteenwater op de huid aanbrengen. Dit kan heel effectief zijn voor bijvoorbeeld huidklachten zoals eczeem.

Edelsteenwater kan je ook gebruiken in bad of voetenbadje. Laat het bad lekker vol lopen met badwater, zoals je gewend bent, schenk daarna het edelsteenwater bij je badwater, 1 liter edelsteenbadwater op 1 vol bad is voldoende. Voor een voetenbadje is 0,5 liter al genoeg.

Volkomen ongeschikt voor edelsteenwater zijn edelstenen met giftige of schadelijke elementen, zoals sulfiden en sulfaten.

Kristallen en edelstenen die je kan gebruiken om edelsteen water te maken.

Je kan eigenlijk alle stenen gebruiken om edelsteen water te maken, maar je moet er wel voor uitkijken dat ze geen schadelijke stoffen en/of splinters achter laten. Maar door die in een glaasje te stoppen heb je dat probleem niet meer. Hieronder staat een lijst met edelstenen die je kan gebruiken en ook waarvoor.

Hier onder staat een lijst met stenen die je kan gebruiken voor het maken voor edelsteenwater en waar ze voor staan.

Agaat – Moederliefde
Met een agaat in aardekleuren wordt de energie van Moeder Aarde energie aan uw water toegevoegd. Dit edelsteenwater maakt kalm en rustig, en laat u reageren vanuit moederlijke wijsheid. Het verlicht darmklachten. Geef dit water eens aan uw planten, u zult versteld staan.

Amethist – Spiritualiteit
Een helemaal paarse amethist in uw water bevordert uw concentratie en leervermogen. Dit water helpt openstaan voor suggesties en ideeën, en geeft inzicht en overzicht. U heeft vrede met uzelf en uw omgeving.

Apofylliet – Sterrenlicht
De witte apofylliet in water resulteert in een watertje dat (gedronken voor het slapen gaan) een kalm gemoed en mooie dromen geeft. Door een betere nachtrust wordt u beter uitgeslapen wakker en kunt u zich beter concentreren op uw dagelijkse bezigheden.

Aquamarijn – Innerlijke Reinheid
Aquamarijn heeft een reinigend effect op de bloedsomloop, de lymfe en op de stofwisseling. Aquamarijn heeft invloed op stem- en keelproblemen, allergieën zoals hooikoorts en problemen met de slijmvliezen. Ook versterkt aquamarijn de zelfdiscipline. De aquamarijn kan met bergkristal gecombineerd worden.

Aventurijn
Aventurijnwater werkt ontspannend. Het laat u kalmeren bij woede en irritaties. Het water is goed voor uw huid omdat Aventurijn de oneffenheden aanpakt. Helpt ook tegen huidirritaties.

Barnsteen – Als een kind
Keel- en longklachten, maag- en darmklachten, blaasontsteking, al dit soort vervelende kwalen hebben baat bij het regelmatig drinken van barnsteenwater. Zodra de klachten verdwenen zijn, kunt u het gebruik van dit water stoppen. De barnsteen laat u weer zijn als een kind, speels en zorgeloos.

Bergkristal – Energie
Op krachten komen en blijven wordt ondersteund door bergkristalwater. Als u in het voorjaar een inwendige reiniging wilt of als u een ontslakkingskuur doet, zal bergkristalwater u helpen uw doel te bereiken. Bergkristal geeft u, in combinatie met water, veel energie. Ook laat het u weer helder denken. Bergkristalwater bevordert daarbij uw immuunsysteem.

Carneool
Carneool in water geeft u zelfvertrouwen en helpt u van uw negatieve emoties af te komen. Ook bevordert Carneoolwater de opname van vitaminen en mineralen in uw lichaam.

Chalcedoon
Chalcedoonwater helpt u op het gebied van communicatie en bevordert daarbij ook het geheugen. Wanneer u Chalcedoonwater drinkt heeft het een goede werking op uw longen.

Citrien – De zonnige zijde
Bij levensmoeheid en depressie helpt citrienwater u weer de zonnige zijde van het leven ontdekken. De citrien is zelf een klein zonnetje waaraan u zich kunt warmen. Citrienwater helpt bij klachten aan alvleesklier, lever, milt en maag. Gebruik citrienwater bij suikerziekte om uw alvleesklier op zachte wijze beter te laten werken.

Haliet – Zon, zee en zand
Bij voorjaarsmoeheid en uitputting helpt halietwater om op krachten te komen. Je krijgt het gevoel op vakantie te zijn geweest. Haliet is oeroud steenzout, dat zeer goed werkt om het hart, de bloeddruk en de bloedsomloop te harmoniseren. Halietwater vergroot de weerstand, de spijsvertering en de concentratie. Ook geschikt voor mensen met een hoge bloeddruk, mits gebruikt in de vorm van deze staaf.

Heliotroop
Edelstenenwater van Heliotroopstenen werkt aardend. Helpt daarbij tegen oververmoeidheid. Heliotroopwater reinigt uw lichaam.

Jaspis
Jaspiswater geeft vastberadenheid en laat je 100% voor de dingen in je leven gaan. Jaspis in water heeft een positieve werking op de bloedsomloop en de spijsvertering.

Maansteen – Yin
Water van maansteen, in maanlicht gemaakt, heeft een uitgesproken effect op de vruchtbaarheid en de geslachtsorganen. Ook zeer geschikt bij menstruatieproblemen (pijnlijk, te lang durend). Als zeer mannelijke mannen in contact willen komen met hun vrouwelijke kant en zo hun gevoelsleven en intuïtie willen versterken, is maansteenwater een manier om dit proces zeer zacht en geleidelijk te laten verlopen.

Onyx
Onyx geeft steun en kracht bij moeilijke tijden. Ook helpt het water je te laten kalmeren bij stressvolle dagen. Onyxwater kan je ook helpen wanneer uw gehoor niet optimaal is.

Rozekwarts – Harmonie
Rozekwarts werkt op de thymus, en op ons welbevinden. Het sleutelwoord van rozekwarts is ‘onvoorwaardelijke liefde’. Het drinken van rozekwartswater brengt je in harmonie met jezelf en je omgeving. Dit water stimuleert de creativiteit en inspiratie. Heeft daarbij ook een positieve werking op eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts in water bevordert de vruchtbaarheid. Gaat daarnaast ouderdomskwalen tegen.

Smaragd – Regeneratie
Smaragd is een zeer vitaliserende en regenererende steen. Edelsteenwater van smaragd verfrist de huid, versterkt de slijmvliezen, ondersteunt en versterkt het immuunsysteem en stimuleert de fysieke en geestelijke stofwisseling. Het helpt bij een aantal oogklachten en geneest infecties en ontstekingen.

Sodaliet – Watergenot
Edelsteenwater van sodaliet brengt balans tussen links en rechts, mannelijk en vrouwelijk, boven en onder. Veel mensen vinden water drinken maar niks. De sodaliet laat u proeven dat (edelsteen)water heerlijk is!

Tijgeroog – Vertrouwen
De tijgeroog verandert water in een tonicum dat naast meer power (‘tijger in uw tank’) ook meer zelfvertrouwen geeft.

Tijgerijzer – Moed
Water van tijgerijzer geeft veel energie, veel daadkracht en zelfvertrouwen. Daarnaast verjaagt het muizenissen uit uw hoofd, en nier- en blaasstenen uit uw lichaam.

Versteend hout – Thuis
In tijden van grote veranderingen – zoals verhuizing, scheiding, reorganisaties – kunt u zich (tijdelijk) ontheemd voelen. Het drinken van versteend hout-water geeft een verbondenheid met Moeder Aarde. Dit water helpt u zich vertrouwd en thuis te voelen, ondanks alle woelingen om u heen.

Zwarte toermalijn – Bescherming
Alle toermalijnen, en met name de zwarte toermalijn, voeren negatieve energieën af. Zwarte toermalijn-water is heel geschikt bij stress en burn-out. Daarbij kan dit water helpen bij de behandeling van gezwellen en kanker. Het kan ook preventief gebruikt worden.

Amazoniet + Bergkristal – Revitalisatie
Een amazoniet in uw waterkan resulteert in een verzorgend watertje, goed tegen allerlei huidklachten, zoals schrale huid, acné en pukkeltjes. Dit water kunt u zowel inwendig als uitwendig gebruiken. Door letterlijk beter in uw vel te zitten, zullen uw emoties beter in balans zijn.

Amethist + Bergkristal + Rozekwarts – Welness Basismix
Deze combinatie wordt de Drie-eenheid genoemd. Bergkristal, amethist en rozekwarts versterken elkaars werking. Ze versterken respectievelijk lichaam, geest en ziel. Het drinken van dit water geeft balans en een positieve denkwijze. Aardend en zuiverend; allesomvattende harmonie.

Amethist + Chalcedoon + Oceaan jaspis + Versteend hout + Rozekwarts – De 5 Elementen
De vijf elementen uit de Chinese filosofie zijn: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Bij elk van deze elementen hoort een edelsteen, met als sleutelwoorden: Nieuw begin, Ontwikkeling, Balans, Retraite en Levenskracht. Breng harmonie in uw leven door het dagelijks drinken van dit water.

Apatiet + Bergkristal – Moedig voorwaarts
Dit water is geschikt voor mensen die moeite hebben met de winter, graag luieren en moeilijk op gang komen. Het kan helpen de zonnige kanten van het leven te ontdekken en in actie te komen. Dit water geeft bij wijze van spreken ‘peper in de kont’.

Bergkristal + Granaat – Vuur voor Sensualiteit
De granaat is opwekkend, inspirerend en versterkend. Hij laat u ongeremd genieten van al het mooie en goede van dit leven, ook van uw creativiteit en sensualiteit. De bergkristal versterkt dit alles. Passie

Bergkristal + Magnesiet + Rode Jaspis – Fit & Slank
Deze drie edelstenen stimuleren de stofwisseling en vetverbranding. U kunt uw gewicht verminderen en uw fitheid verbeteren door dagelijks voor de maaltijd een glaasje van dit edelsteenwater te drinken (en daarnaast veel te bewegen en gezonde en vezelrijke voeding te nuttigen). De rode jaspis versterkt uw wilskracht. De magnesiet heeft een uitgesproken effect op uw stofwisseling. De bergkristal versterkt dit alles.

Bergkristal + Oranje Calciet – Sunny Morning
Geregeld oranje calciet-water drinken betekent een gelijkmatig en goed humeur. De oranje calciet heeft daarnaast een versterkend effect op de spijsvertering en remt maagzuur en maagbranden af. Zonnig, positiviteit

Bergkristal + Ruwe Diamant – Diamantmix
Door diamantmixwater te drinken worden alle hersenactiviteiten gestimuleerd, vooral het geheugen, de concentratie en de aansturing van de motoriek.

Chalcedoon + Melkopaal + Mosagaat – Verbeteren van de doorstroming
Deze combinatie heeft een sterke werking op de bloedsomloop en vooral de lymfeomloop; het verbetert de weerstand en het immuunsysteem. “In de stroom komen”

Lapis Lazuli + Rutielkwarts – Inspiratie
De blauwe lapis lazuli en de rutielkwarts hebben samen een verruimend effect. Ze geven inspiratie en verrassende invallen. Daarnaast geven ze de energie en ruimte om ideeën ook in daden om te zetten. Deze combinatie niet langer dan drie weken achtereen gebruiken (tenzij in een glazen staaf).

Rode jaspis + Bergkristal – Yang
Rode jaspis-water kan zowel inwendig als uitwendig gebruikt worden. Door het te drinken wordt het basischakra versterkt, wat leidt tot een betere aarding, meer wilskracht en energie om uw taken uit te voeren. Dit water verlicht darmklachten
zoals verstopping.

Rozekwarts + Amethist + Aventurijn – Huidverzorging
Drie edelstenen die een regenererend effect op de huid hebben. Door dit water zowel inwendig als uitwendig te gebruiken kunt u uw huid fris en jeugdig houden. Zuivering en ontspanning

Amethist – chalcedoon – versteend hout – rozenkwarts – oceaan agaat
Vijf elementen voor levensvreugde en levendigheid

Lapis lazuli – bergkristal
Zorgt Daadkracht

Smaragd – bergkristal
Herstel en genezing

Agaat – aventurijn – rode/bruine jaspis – sodaliet – oranje calciet
Kindermix voor groei en ontwikkeling

Chrysocolla – malachiet – turkoois
Vrouwenmix voor zinnelijkheid en schoonheid

Amethist – bergkristal – toermalijn
Bescherming en geeft bevrijding

Chrysopraas – bergkristal
Geeft geborgenheid

Beril – bergkristal
wijd je blikveld

Em Hotep,

Arach

Bron: Geen idee, die is even zoek.

Dit bericht werd geplaatst in DIY, Kristallen en edelstenen, Scrolls of Sectrets en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie